Спокойствие и уют – спално бельо

Важен фактор, който може да повлияе върху индивидуалните предпочитания за матраци, легла и позиции за спане е специфичен обратно състояние човек има. Например:

Остеоартрит. Пациенти с болка от остеоартрит на фасетни стави могат да предпочитат да спят на една страна с коленете им се виеха (в ембрионална поза). Това помага да се отворят фасетни стави на гръбначния стълб и да облекчи съответното налягане. Алтернативно, спи в легнало стол или регулируемо легло, която позволява на главата и коленете да бъдат повишени също може да облекчи натиска върху фасетни стави.
Дегенеративни заболявания диск. Пациенти с болка от дегенеративни заболявания диск може да предпочитат да спят по корем им, тъй като това може да облекчи натиска върху мястото на диска. Пациентите могат да се чувстват най-комфортно, използвайки относително твърд матрак и поставяне на плоска възглавница под корема и ханша, което може допълнително да намали стреса върху долната част на гърба.
Стеноза на гръбначния стълб. Хората с болка от гръбначния стеноза може да предпочитат да спят на една страна с коленете им се виеха (в ембрионална поза). Това помага за облекчаване на натиска върху корена на нерв. Спящата в полулегнало стол или регулируемо легло, която позволява на главата и коленете да бъдат повишени също може да облекчи натиска върху нерва.
Член продължава по-долу
В тази статия:
Матраци Насоки за Sleep Comfort
Допълнителни фактори, които влияят на съня Comfort
Матраци Обратно Условия
Матраци и Позиции на съня за всеки болки в гърба Диагноза
Избор на най-добър матрак
Съвети за закупуване на високо-качествен матрак
Видео: Какво е най-добрият матрак за болки в гърба?
Бурсит. Пациенти, които имат възпаление на бурсата над бедрата им (по-голяма trochanteric бурсит) могат да бъдат особено чувствителни към болка от един матрак, който е прекалено твърда. Ако матракът е твърде трудно, нов матрак с дебелина уплътнение на върха, или поставяне на пяна матрак корица яйце щайга над стария матрак, може да помогне за осигуряване на известно облекчение от твърдостта.
Хип болка. Пациенти с хип болка, които спят на една страна, обикновено може да се намери някои облекчаване на болката чрез поставяне на една възглавница между коленете си. Това намалява стреса от другата страна на бедрото.
Лумбална дискова херния видео
Лумбална дискова херния видео
Херния лумбален диск. най-удобната позиция за сън зависи от позицията на диска. За paracentral диск херния (най-често), пациентите ще са склонни да направят по-добре да лежи по корем им. За foraminal дискова херния, спи на страната в ембрионална поза е обикновено по-добре поносим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *